Όροι Χρήσης

Εισαγωγή

O ιστότοπος www.ionideco.gr είναι ένα ηλεκτρονικό εμπορικό κατάστημα πώλησης προϊόντων και υπηρεσιών μέσω του Διαδικτύου (στο εξής καλούμενο ηλεκτρονικό κατάστημα ή ιστότοπος) που δημιούργησε και λειτουργεί η εταιρεία με την επωνυμία ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ-ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ Ι.Κ.Ε. και με το διακριτικό τίτλο «IONI DECO» , που εδρεύει στη Λευκάδα, 1ο χλμ. Λευκάδας-Νυδριού τ.κ.31100 και εκπροσωπείται νόμιμα, με Α.Φ.Μ. 801219206 και Δ.Ο.Υ. ΛΕΥΚΑΔΑΣ , ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας sales@ionideco.gr και τηλέφωνο επικοινωνίας- εξυπηρέτησης του ηλεκτρονικού καταστήματος 2645023329 και 6947707623 (στο εξής χάριν συντομίας η ΕΤΑΙΡΕΙΑ). Οι κάτωθι όροι και προϋποθέσεις θα εφαρμόζονται για την χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος με το εμπορικό σήμα Ionideco.gr το οποίο βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ionideco.gr. 

Κάθε χρήστης που εισέρχεται, συναλλάσσεται ή κάνει χρήση των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού καταστήματος (στο εξής καλούμενος για συντομία “επισκέπτης” ή/και “χρήστης” ή “πελάτης” ) θεωρείται ότι συναινεί και αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους κατωτέρω όρους , χωρίς καμία εξαίρεση. Εάν κάποιος χρήστης δεν συμφωνεί με αυτούς τους όρους, τότε οφείλει με ευθύνη του να απόσχει από την επίσκεψη, τη χρήση του ιστότοπου καθώς επίσης και από κάθε συναλλαγή ή χρήση των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού καταστήματος.

Γενικοί Όροι

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή να αναθεωρεί ελεύθερα τους όρους και τις προϋποθέσεις χρήσης και συναλλαγών από τον ηλεκτρονικό κατάστημα, οποτεδήποτε το κρίνει αναγκαίο, αναλαμβάνει δε την υποχρέωση να ενημερώνει τους καταναλωτές για οποιανδήποτε μεταβολή, μέσα από τις σελίδες του παρόντος ηλεκτρονικού καταστήματος.  Ο επισκέπτης / χρήστης παρακαλείται να ελέγχει το περιεχόμενο των συγκεκριμένων σελίδων για ενδεχόμενες αλλαγές. Η εξακολούθηση της χρήσης του Δικτύου ακόμη και μετά τις όποιες αλλαγές σημαίνει την ανεπιφύλακτη εκ μέρους του επισκέπτη / χρήστη αποδοχή των όρων αυτών. Διευκρινίζεται ότι η αλλαγή όρων δεν αφορά παραγγελίες τις οποίες έχετε ήδη πραγματοποιήσει.

Παρεχόμενες Πληροφορίες & Προϊόντα

H ΕΤΑΙΡΕΙΑ δεσμεύεται ως προς την ακρίβεια, σαφήνεια, ορθότητα και πληρότητα των πληροφοριών που παρατίθενται στο ηλεκτρονικό κατάστημα, σε ότι αφορά την ταυτότητα της εταιρείας, καθώς  και τις παρεχόμενες μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος συναλλαγές. Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ δεν ευθύνεται και δεν δεσμεύεται για τυχόν απαιτήσεις αστικής ή/και ποινικής φύσεως για καμία μορφής ζημία, από καταχωρήσεις ηλεκτρονικών δεδομένων που έγιναν εκ σφάλματος/παραδρομής κατά την κοινή πείρα, σχετικά με τη λειτουργία (π.χ. διάδοση ιών, απώλεια δεδομένων) ή μη ή και τη χρήση του διαδικτυακού τόπου σε προϊόντα, υπηρεσίες ή και πληροφορίες που διατίθενται μέσω αυτού και δικαιούται να προβαίνει σε διόρθωση αυτών οποτεδήποτε αντιληφθεί την ύπαρξή τους. Ωστόσο, προς διασφάλιση των συναλλαγών διαθέτει σύστημα Secure Shell Layer (SSL3). Δεν ευθύνεται για παράνομη χρήση πιστωτικής κάρτας από μη κάτοχο, εφόσον, δεν έχει δηλωθεί στην τράπεζα η απώλειά της καθώς συνιστά ευθύνη του Πελάτη η φύλαξη της πιστωτικής του κάρτας.

Περιορισμός Ευθύνης

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ουδεμία εγγύηση μπορεί να παράσχει για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της και επιφυλάσσεται ως προς το χρόνο παράδοσης των εμπορευμάτων στις περιπτώσεις ανωτέρας βίας. Ωστόσο, αναλαμβάνει να ενημερώνει έγκαιρα τον ενδιαφερόμενο πελάτη  με βάση τα τηρούμενα στοιχεία , περί της διαθεσιμότητας ή μη των προϊόντων.  Στην περίπτωση αυτή, εφόσον κρίνεται ότι η καθυστέρηση καθιστά τη συναλλαγή ασύμφορη για τον Πελάτη, ο Πελάτης δικαιούται να προβεί μονομερώς ή ολικώς σε ακύρωση της παραγγελίας . Εφόσον ακυρωθεί η παραγγελία και έτσι καταγγελθεί η σύμβαση πώλησης, η ΕΤΑΙΡΕΙΑ οφείλει να επιστρέψει, χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση, όλα τα χρήματα που της είχε καταβάλλει ο Πελάτης. Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ δεν ευθύνεται και δεν υπέχει υποχρέωση αποζημίωσης έναντι των πελατών / χρηστών για βλάβες ή ζημιές  που τυχόν προκύψουν από την ακύρωση , καθυστέρηση εκτέλεσης ή μη των παραγγελιών. 

Σε καμία περίπτωση η ΕΤΑΙΡΕΙΑ δεν ευθύνεται αστικώς ή ποινικώς για οποιαδήποτε ζημία (θετική, ειδική ή αποθετική, η οποία ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, διαζευκτικά ή και σωρευτικά συνίσταται σε απώλεια κερδών, δεδομένων, διαφυγόντα κέρδη, χρηματική ικανοποίηση κλπ.) που τυχόν θα υποστεί επισκέπτης του ηλεκτρονικού καταστήματος ή τρίτος από αιτία που έχει σχέση με τη λειτουργία ή μη, τη χρήση του διαδικτυακού τόπου και την αδυναμία παροχής υπηρεσιών , προϊόντων και πληροφοριών που διατίθενται από αυτόν ή από τυχόν ανάλογες μη επιτρεπόμενες παρεμβάσεις τρίτων .

Cookies

Το ionideco.gr έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί cookies ως μέρος της διευκόλυνσης αλλά και λειτουργίας των υπηρεσιών μέσω της ιστοσελίδας του. Τα Cookies είναι μικρά αρχεία (text files), τα οποία απoστέλλονται και φυλάσσονται στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του χρήστη, επιτρέποντας την αποτελεσματικότερη λειτουργία και βελτίωση του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Οι πληροφορίες που αποθηκεύονται στα Cookies χρησιμοποιούνται για τη συλλογή πολλαπλών επιλογών του χρήστη, την αναγνώριση συχνών χρηστών και τη διευκόλυνση της πρόσβασής τους στην ιστοσελίδα. Τα Cookies δεν προκαλούν βλάβες στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των χρηστών αλλά και στα αρχεία που φυλάσσονται σε αυτούς. Χρησιμοποιούμε τα cookies για την παροχή πληροφοριών και τη διεκπεραίωση των υπηρεσιών που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας. Τα Cookies είναι απολύτως αναγκαία για τη σωστή και απρόσκοπτη λειτουργία της ιστοσελίδας ionideco.gr.
Τα cookies χωρίζονται στις παρακάτω κατηγορίες:

– Cookies Λειτουργικότητας: Επιτρέπουν την εκτέλεση βασικών λειτουργιών του site, όπως την προσθήκη προϊόντων στο καλάθι, την αποθήκευση προϊόντων στη wishlist, την ηλεκτρονική πληρωμή.

– Cookies Προτιμήσεων: Αυτά τα cookies απομνημονεύουν τις προτιμήσεις σας κατά την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, ώστε να μπορούμε να σας προτείνουμε τα κατάλληλα προϊόντα με βάση τις ανάγκες σας.

– Cookies Διαφήμισης: Χρησιμοποιούνται για να σας παρέχουν διαφημίσεις ή προσφορές σχετικές με τα ενδιαφέροντά σας, περιορίζοντας έτσι τα ανεπιθύμητα και άνευ ουσίας διαφημιστικά μηνύματα.

– Cookies Analytics: Μας δίνουν τη δυνατότητα να αξιολογούμε την αποτελεσματικότητα των διάφορων λειτουργιών της ιστοσελίδας μας, βελτιώνοντας έτσι συνεχώς την εμπειρία που σας προσφέρουμε.

Τρίτοι προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένης της Google, δύναται να εμφανίσουν διαφημίσεις της Εταιρίας σε ιστότοπους στο διαδίκτυο, να κάνουν χρήση cookies για την ενημέρωσή, βελτιστοποίηση και προβολή διαφημίσεων που βασίζονται σε προηγούμενη επίσκεψη του χρήστη στην ιστοσελίδα μας.

To ionideco.gr δύναται επίσης να αξιοποιήσει τα cookies από προηγούμενη επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα του για επαναληπτικό μάρκετινγκ.

Μπορείτε να επιλέξετε να εξαιρεθείτε από μία τέτοια χρήση των cookies από την Google, πατώντας εδώ. Επίσης μπορείτε να ρυθμίσετε τον Περιηγητή σας (chrome,firefox edge κλπ), να σας ενημερώνει κάθε φορά πριν γίνει η λήψη ενός cookie και να αποφασίζετε εσείς τη λήψη του ή την απόρριψή του. Σ’ αυτή την περίπτωση έχετε υπόψη ότι ενδέχεται να μην είστε σε θέση να αξιοποιήσετε όλες τις δυνατότητες του.

Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας

Αυτή η ιστοσελίδα είναι το επίσημο ηλεκτρονικό κατάστημα της  Ioni Deco. Εκτός των ρητά αναφερομένων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων, συνεργατών και προμηθευτών), όλο το περιεχόμενο της ιστοσελίδας, συμπεριλαμβανομένων των διακριτικών τίτλων, σημάτων, εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ  και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων.

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, , μεταποίηση, μεταπώληση ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό παροχέα του περιεχομένου του ηλεκτρονικού καταστήματος. Τυχόν αναπαραγωγή, επανέκδοση, φόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης γραπτής συγκατάθεσης της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.

Ευθύνη Χρήστη

Ο χρήστης/πελάτης του ηλεκτρονικού καταστήματος www.ionideco.gr,  αποδέχεται ότι δεν θα χρησιμοποιεί την ιστοσελίδα της εταιρείας  για αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με e-mail ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου που είναι παράνομο, βλαβερό, απειλητικό, προσβλητικό, δυσφημιστικό ή αποτελεί παραβίαση του απορρήτου κάποιου άλλου.

 Οι χρήστες κατά την παροχή των στοιχείων τους στα πλαίσια των συναλλαγών τους με την ΕΤΑΙΡΕΙΑ συναινούν και αποδέχονται την επικείμενη επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων τους για τις ανάγκες της συγκεκριμένης συναλλαγής τους με αυτήν, καθώς επίσης και της διαβίβασης για το σκοπό αυτό των στοιχείων τούτων σε υπαλλήλους και προστεθέντες της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ δεσμεύεται να μην αποκαλύψει τα στοιχεία των πελατών και των συναλλαγών τους, εκτός αν έχει έγγραφη εξουσιοδότηση από τους ίδιους, ή εάν αυτό επιβάλλεται από δικαστική απόφαση ή απόφαση άλλης δημόσιας αρχής. Το σύνολο των εγγράφων και ηλεκτρονικών στοιχείων που θα ανταλλαχθούν μεταξύ των μερών στα πλαίσια της πώλησης θα τηρούνται από την εταιρεία. Ο πελάτης μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά εφόσον το επιθυμεί.

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Ο χρήστης /πελάτης που επισκέπτεται  την ιστοσελίδα www.ionideco.gr και μόνο στην περίπτωση που επιθυμεί να πραγματοποιήσει παραγγελία ή εγγραφή ή επικοινωνία με  email μέσω αυτής , είναι πιθανό να του ζητηθεί να δηλώσει προσωπικά στοιχεία, τα οποία θεωρούνται αυστηρά απόρρητα. . Κατά την συμπλήρωση της φόρμας παραγγελίας στην ιστοσελίδα μας, θα σας ζητηθεί το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση, ο ταχυδρομικός κωδικός της περιοχής σας, η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, το τηλέφωνο σας, ο τρόπος πληρωμής της παραγγελίας, στοιχεία πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας (σε περίπτωση πληρωμής μέσω κάρτας), στοιχεία τιμολόγησης καθώς και στοιχεία αποστολής – παράδοσης της παραγγελίας .  Ο χρήστης / πελάτης αποδέχεται και συναινεί την επικείμενη επεξεργασία και διαβίβαση σε άμεσους συνεργάτες της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ των ανωτέρω προσωπικών του δεδομένων, που δηλώνει στα πλαίσια της συναλλαγής του με την εταιρεία. Τα στοιχεία αυτά προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για τη διασφάλιση της λειτουργίας της αντίστοιχης υπηρεσίας, τη διαδικασία εξυπηρέτησης-διεκπεραίωσης της παραγγελίας και επικοινωνίας μαζί σας, σχετικά με: την παράδοση αυτής στο χώρο σας, την επιβεβαίωση και ταυτοποίησή σας σε κάθε αναγκαία περίπτωση  και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε τρίτο, χωρίς να τηρηθούν οι διατάξεις όπως διαμορφώνονται σύμφωνα με το Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΓΚΠΔ 2016/679/ΕΕ) και την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και της ιδιωτικής ζωής στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών (Ν. 3471/2006 , ως εκάστοτε ισχύει) και τις αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ), της εκάστοτε ισχύουσας ελληνικής νομοθεσίας .

Μπορείτε μέσα από το λογαριασμό που έχετε φτιάξει στην ιστοσελίδα μας να επιλέξετε αν θέλετε να λαμβάνετε ή όχι διαφημιστικό/προωθητικό υλικό μέσω e-mail. Προκειμένου να σταματήσετε να λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για σκοπούς μάρκετινγκ, ακολουθήστε τις οδηγίες μέσα στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λαμβάνετε.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα www.ionideco.gr , λειτουργεί σύμφωνα με την ισχύουσα ελληνική και κοινοτική νομοθεσία και δεσμεύεται όσον αφορά στην εξασφάλιση της ασφάλειας και της ακεραιότητας των προσωπικών δεδομένων , όπως αναφέρονται στη παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων,  που συλλέγει από τους χρήστες της ιστοσελίδας του, για όσο χρονικό διάστημα είναι εγγεγραμμένοι σε αυτό. Εάν χρησιμοποιείτε την παρούσα ιστοσελίδα αποδέχεσθε και συναινείτε με τη παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων καθώς επίσης και με τους όρους και τις Προϋποθέσεις χρήσης της ιστοσελίδας που έχουν ανακοινωθεί μέσω αυτής. Η σελίδα προστατεύεται από πρωτόκολλο σύνδεσης SSL 3.

Η Εταιρεία δεν θα συλλέξει ή επεξεργαστεί προσωπικά δεδομένα παιδιών κάτω των 18 ετών εκτός κι αν έχει δοθεί γονική συναίνεση, σύμφωνα με την ισχύουσα τοπική νομοθεσία. Η αποδοχή των όρων και προϋποθέσεων θα εκλαμβάνεται ότι οι γονείς συναινούν με αυτούς για λογαριασμό σας.  Εάν αντιληφθούμε ότι τα προσωπικά δεδομένα ενός παιδιού συλλέχθηκαν κατά λάθος, θα διαγράψουμε τα δεδομένα αυτά χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση.

Τα τηρούμενα στοιχεία του αρχείου δύνανται να κοινοποιηθούν εφόσον αυτό απαιτηθεί στις αρμόδιες δικαστικές, αστυνομικές και άλλες διοικητικές αρχές κατόπιν νομίμου αιτήματός τους και σύμφωνα με τις κάθε φορά ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις. Ο Πελάτης έχει, μέσα στα πλαίσια της νομοθεσίας περί απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, τα δικαιώματα ενημέρωσης και αντίρρησης που προβλέπουν τα άρθρα 11 έως 13 του ν. 2472/1997.